Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Відбулася робоча зустріч

Дата: 05.06.2024 10:12
Кількість переглядів: 40

Фото без опису05 червня 2024 року відбулася робоча зустріч начальника Кропивницького районного сектору № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Наталії Малюти з начальником Новгородківського відділу Знам’янської окружної прокуратури Кіровоградської області Ігорем Бизовим.

Під час зустрічі було обговорено види пробаційних програм, що наразі затверджені Міністерством юстиції України для повнолітніх та неповнолітніх суб’єктів пробації, які включають в себе заходи, спрямовані на виправлення того чи іншого криміногенного фактору, що стало причиною вчинення особою кримінального правопорушення, їх мета, сутність та користь та наголошено на необхідності використання апробаційної програми як інструменту впливу на поведінку суб’єктів пробації з метою формування соціально сприятливих змін особистості та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Пробаційні програми є новим, проте дієвим інструментом у роботі з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, який дозволяє отримати перевагу щодо подолання шкідливих звичок, зміни прокримінального мислення, формування безпечного суспільства, зниження злочинності та запобігання повторним злочинам.

Програми спрямовані на зміну поведінки особистості через усвідомлення нею проблеми, збільшення її вмотивованості до змін, розвиток обізнаності та відповідних навичок. Пробаційна програма може змінити життязасудженого на краще, якщо він не лише відвідує всі заняття, передбачені графіком, а й виявлятиме власне бажання змінитися. 

 

 

Кропивницький РС № 5 філії Центру пробації в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь