Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Олександрійський ліцей готуватиме операторів цивільних дронів: навчитися може кожен

Дата: 12.08.2024 15:21
Кількість переглядів: 17

В Олександрії, що на Кіровоградщині, в аграрному ліцеї навчатимуть на операторів цивільних дронів. Така можливість доступна всього у семи профтехах України.

За інформацією Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, навчальну програму “Оператор цивільних дронів”  цього року реалізують у семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

“Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії”, – зазначав Федоров.

У відповідь на інформаційний запит “Гречки” заступник директора департаменту освіти Кіровоградської ОВА Володимир Таборанський повідомив, що на Кіровоградщині цей курс реалізовуватимуть в Олександрійському професійному агрорному ліцеї.

Курс “Оператор цивільних літальних безпілотних апаратів”  короткотривалий  та доступний як для учнів ліцею, так і для людей, які там не навчаються.

“Для учнів ліцею курс безоплатний. Для юридичних та фізичних осіб він є платним, вартість – 8500 гривень. По закінченні курсу слухачі виконують залікову роботу, за результатом захисту якої отримують сертифікат”, – пояснює у відповіді Володимир Таборанський.

Курс надає базові теоретичні знання та практичні навички у керуванні цивільними дронами, які використовуються у сільськогосподарській галузі України.

Загалом курс триває 60 годин, із яких 13 годин теорії та 47 годин практичних  занять. По закінченню курсу.

Ліцей розташований у селищі Приютівка. Записатися на курс можна за телефоном: 0967739042 (Братченко Сергій Григорович).

Нагадаємо, навчитись літати на дронах можуть і діти у Кропивницькому, відвідавши “Простір хоробрих”.

Є бажання опанувати інші професії? До ваших послуг державна служба зайнятості

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь