Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи поширюються норми законодавства щодо легалізації зайнятості населення на трудові відносини громадян з домашніми працівниками?

Дата: 05.09.2024 13:17
Кількість переглядів: 19

Так, поширюються.

Насамперед нагадаємо, що 24 серпня 2024 року набрав чинності Закон України від 25 квітня 2024 року № 3680-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників». Цим Законом врегульовані питання трудових відносин між роботодавцем, що є фізичною особою (яка є одним із членів домогосподарства) та з якою домашній працівник уклав трудовий договір.

Напередодні на нашій сторінці була розміщена інформація про прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2024 року № 967, якою внесено зміни до урядової постанови від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

Додатками до постанови № 413 наразі є «Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту» та «Повідомлення про припинення трудового договору з домашнім працівником».

Як зрозуміло з назв вказаних додатків вони стосуються і трудових відносин з домашніми працівниками.Повідомлення про прийом домашнього працівникана роботу має бути подано до початку його роботи, а повідомлення про припинення з ним трудових відносин – протягом 3-х днів з дня йогозвільнення.

Закон України від 25 квітня 2024 року № 3680-ІХ доступний на парламентській вебсторінці, посилання тут: http://surl.li/gewyhw

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь