Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Юристка системи БПД допомогла реалізувати право учасника бойових дій на допомогу до 5 травня

Щорічно особам з інвалідністю внаслідок війни гарантована виплата разової грошової допомоги до 5 травня. Проте, на даний час, учасники бойових дій, які отримали інвалідність, не доотримують таку допомогу. Про це чергова історія захисту прав клієнтів системи БПД Кіровоградщини.

15:40 28.10.2021

Доступність будівель для маломобільних груп

Право на вільне пересування - один із пунктів Конвенції про захист прав людини. На жаль, навіть зараз, у 2021 році, далеко не всі люди можуть комфортно проживати та пересуватися будівлями зі сходами, високими підйомами тощо.

15:34 28.10.2021

На Кіровоградщині відбувся престур «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин»

Який досвід напрацьований у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів, як побудована співпраця з представниками територіальних громад, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни до центрів безоплатної вторинної правової допомоги та реальні життєві історії захисту клієнтів дізнались учасники престуру, який відбувся 11-12 жовтня на Кіровоградщині.

16:02 20.10.2021

Чи можуть позбавити дитину аліментів?

Останнім часом все частіше громадяни звертаються за консультаціями з питанням щодо отримання або позбавлення права на отримання аліментів. Які існують підстави позбавлення дитини аліментів – розповідає фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Мироненко.

09:36 11.10.2021

Булінг у закладах освіти: куди звертатися по допомогу?

Булінг. Ми все частіше чуємо цей термін з екранів телевізорів, в кожному закладі освіти проводяться виховні годити та тематичні уроки на тему «Булінг», проте для багатьох цей термін досі залишається незрозумілим. Спробуємо розібратись, що ж він означає. У будь-якому колективі, у тому числі і дитячому виникають конфлікти. За допомогою таких ситуацій діти та підлітки вчаться відстоювати свою думку, йти на компроміс, взаємодіяти в соціумі. Однак, якщо цькування носять систематичний характер, а агресія спрямовується на конкретну дитину, тут вже мова йде про булінг. Розповідають юристи системи безоплатної правової допомоги.

09:34 11.10.2021

Вакцинація в умовах пандемії: право чи обов’язок?

В карантинних умовах, в яких всесвітня спільнота перебуває останні 2 роки, питання вакцинації стоїть гостро щодня. Протягом цих років з’явилася низка вакцин різних виробників, одні з яких викликають довіру, інші – ні. Українське суспільство, як і будь-яке інше у цей непростий час, поділилося на два табори: прихильників і противників вакцинації. Проте у питанні вакцинації, крім особистих переконань, кожен із нас має керуватися також здоровим глуздом і законодавством задля уникнення негараздів.

09:33 11.10.2021

Що таке введення споживача в оману та як себе захистити?

Досить часто при покупці товару Вам не говорять його характеристики, не зазначають його дефекти, або коли Ви берете кредит в банку не попереджують про відсотки, які будуть нараховуватися на тіло кредиту. Саме одним із таких способів нечесної конкуренції є введення споживачів в оману. Що таке введення споживача в оману та як захистити себе у такому випадку розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман для видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

09:20 11.10.2021

Муніципальна няня: що треба знати батькам

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації розповідає головна спеціалістка відділу правопросвітництва Луцького місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги Оксана Павлосюк.

09:15 11.10.2021

Порядок укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки

Відповідно до чинного законодавства існують різноманітні підстави для набуття права власності на земельні ділянки. Однією з таких підстав є набуття права власності на землю шляхом укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Якщо Ви є власником земельної ділянки та бажаєте здійснити щодо неї операцію з продажу, або, навпаки, Ви є потенційним покупцем та збираєтесь купити земельну ділянку, то Вам слід пам’ятати, що існує безліч ризиків, пов’язаних з укладенням договору купівлі-продажу. Тому, варто зосередити свою увагу на основних етапах, які необхідно пройти при укладенні купівлі-продажу земельної ділянки. Роз’яснють фахівці системи безоплатної правової допомога.

13:42 28.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь