Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Правила паркування транспортних засобів. Що робити, коли сусіди паркують авто на дитячому майданчику

У сучасному місті, де кількість автомобілів стрімко зростає, проблему дефіциту паркомісць відчувають не тільки власники «залізних коней», а й інші мешканці населених пунктів. Авто на газоні, клумбі чи посеред тротуару – звична картина для багатьох мешканців багатоповерхівок. Адже деякі водії не бажають поступатися власним комфортом, попри незручності, які створюють пішоходам та іншим автомобілістам. Про правила паркування транспортних засобів та порядок дій у випадку, коли сусіди залишають авто на дитячому майданчику, розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

16:54 12.07.2021

Oфoрмлення та реєcтрація права влаcнocті на земельну ділянку

         Oб'єкти права влаcнocті є дocить різнoманітними, прoте cамим найціннішими є oб'єкти влаcнocті на нерухoме майнo, а cаме земельну ділянку. Державна реєcтрація права влаcнocті на земельну ділянку є гарантoм захиcту прав влаcників, щoб вoни мoгли вільнo вoлoдіти, кoриcтуватиcя та рoзпoряджатиcя земельнoю ділянкoю. Прo oфoрмлення та реєcтрацію права влаcнocті на земельну ділянку рoзпoвіла для видання ЮРИСТ&ЗАКОН юриcтка Крoпивницькoгo міcцевoгo центру з надання безoплатнoї втoриннoї правoвoї дoпoмoги Наталія Цуцман.

16:51 12.07.2021

Працівник пішов служити за контрактом: що буде з зарплатою та місцем роботи

До фахівців системи безоплатної правової допомоги нерідко звертаються люди, які працювали на підприємстві, а потім пішли на військову службу за контрактом. Дуже часто з однаковими проблемами – роботодавець не виплачує середню заробітну плату або взагалі звільняє з роботи. Консультують фахівці системи безоплатної правової допомоги.

16:50 12.07.2021

Оголошено XIIІ конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 24.05.2021 № 1687/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 28 травня по 02 серпня 2021 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).

11:56 27.05.2021

Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство»: підсумки першого року дії

Як приватизувати земельну ділянку? Які підстави для дострокового розірвання договору оренди? Як оформити спадщину на земельну ділянку? Що робити, якщо порушуються правила добросусідства? Із травня минулого року, коли почав діяти проєкт «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», до системи безоплатної правової допомоги надійшло понад 72 тис. звернень із земельних питань.

11:42 27.05.2021

Коли має проводитись повірка лічильника газу?

Періодична повірка проводиться для встановлення придатності до застосування лічильників газу, які перебувають в експлуатації. Міжповірочний інтервал становить 2 або 8 років. Це залежить від типу лічильника і виробника. Цей інтервал зазначений у паспорті вашого приладу.

13:46 19.05.2021

Правила перевезення дітей автомобільним транспортом

Діти це особлива категорія пасажирів. Вони мають підвищений ризик травмування та серйозних ушкоджень у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу. Тому водії повинні відповідально ставитися до поїздок з дітьми та виконувати всі вимоги встановлені законодавством задля забезпечення максимальної безпеки маленьких пасажирів. 

13:44 19.05.2021

Новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка»

З 1 вересня 2020 року запрацював новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»».

13:43 19.05.2021

Захист прав осіб, постраждалих у ДТП та відшкодування завданих збитків

Доволі часто, особливо у великих містах можна побачити, а можливо й стати очевидцем дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) за участі різних учасників дорожнього руху. Про те, які права та обов’язки мають винуватці та постраждалі такої події детальніше розповідає фахівець Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Романко.

13:32 19.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь