Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Поділ спільного майна подружжя: спірні питання та шляхи вирішення

Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя. Як розділити майно після розлучення розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Мироненко.

13:39 28.08.2021

З 1 вересня лікарняні – лише в електронному вигляді

Е-лікарняний або ж офіційно “електронний листок непрацездатності” – це документ, який прийшов на заміну паперовому лікарняному. З 1 вересня цього року листки непрацездатності реєструватимуть лише в електронному вигляді, а тому варто знати, як саме відбувається оформлення цього документа. 

13:38 28.08.2021

Як повернути частину сплачених коштів за навчання?

Зовсім скоро дехто вперше переступить поріг навчального закладу, а для когось це буде останній рік студентського періоду життя, який запам’ятається не лише яскравими емоціями, а й великими витратами. Але засмучуватись з цього приводу немає необхідності, адже частину сплачених коштів за навчання можна повернути. Про те, який алгоритм дій необхідно вчинити для повернення частини сплачених коштів за навчання, інформує юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Мироненко.

15:50 17.08.2021

Захист від колекторів: що змінилося з прийняттям нового закону

З 14 липня 2021 року в повній мірі введено в дію Закон України від 19 березня 2021 року № 1349-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості», з ухваленням якого вперше з’явилося чітке законодавче регулювання роботи колекторських компаній (https://bit.ly/37nMb7v) Про зміни розповідають юристи системи безоплатної правової допомоги.

15:49 17.08.2021

Запрацювали нові правила перетину кордону України: що змінилося

Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесені зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Ці зміни набули чинності 5 серпня та стосуються правил перетину державного кордону України. Детальніше про нові правила перетину кордону йдеться в консультації юристів системи безоплатної правової допомоги.

15:45 17.08.2021

Яку відповідальність нестиме споживач при несплаті за житлово-комунальні послуги

Погодьтесь, вода в крані впродовж доби, можливість приготувати їжу на газу, світло, електрика, теплі батареї взимку − це все так увійшло в наше життя, що без цих послуг ми вже не уявляємо наш побут. Кожен українець − споживач житлово-комунальних послуг. Тож отримуючи ці послуги, ми маємо не забувати і про обов’язок вчасно за них сплачувати.

17:46 16.07.2021

Автоматичне списання боргів із рахунків

6.07.2021 р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 23.03.2021 № 1061/5, яким внесено зміни до наказу від 16.04.2019 року № 1203/5 «Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів». Про нову систему списання боргів роз’яснюють фахівці системи безоплатної правової допомоги.

16:55 12.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь