Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Щодо яких категорій безробітних надається роботодавцям компенсація за працевлаштування у розмірі єдиного внеску?

Раніше у матеріалах обласного центру зайнятості, що розміщувалися під загальним хештегом  #Електронний_кадровий_клуб на сторінціу соціальній мережі Facebook, мова йшла про компенсацію роботодавцямфактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема,про компенсацію за працевлаштування осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України (після їх звільнення).

16:46 13.03.2023

60 роботодавців Кіровоградщини отримали компенсацію витрат за працевлаштування ВПО

Цьогоріч на Кіровоградщині 60 роботодавців вже отримали позитивні рішення про виплату компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.  Роботодавці працевлаштували майже 90 осіб.

16:43 13.03.2023

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї у 2023 році: який може бути її розмір?

Відповідно до пункту 3 Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397, розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання.

14:45 09.03.2023

“Індексація пенсійних виплат – це один з найочікуваніших перерахунків для наших пенсіонерів, інструмент фінансової підтримки громадян, які вже не можуть працювати і часто повністю залежать від пенсійних виплат”, – прокоментувала заступник начальника

Роботодавцям, які за направленням служби зайнятості працевлаштовують осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України (після їх звільнення), компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску.

12:43 08.03.2023

Які критерії підбору підходящої роботи встановлені під час дії воєнного стану?

Критерії підбору підходящої роботи визначені статтею 46 Закону України “Про зайнятість населення”. Однак, під час дії воєнного стану застосовуються критерії, визначені прикінцевими положеннями цього Закону.

15:17 07.03.2023

Подолання стресових та тривожних станів: «лайфхаки» та практичні вправи на курсах

Як бути в ресурсі, якщо сили закінчуються? Як зняти напругу та тривожність?  Як допомогти собі та оточуючим долати внутрішні переживання? Вихід є – курси цільового призначення за навчальною програмою «Психологічна допомога у подоланні стресових та тривожних станів».

15:16 07.03.2023

Хто з числа членів малозабезпеченої сім’ї може отримати допомогу на здобуття економічної самостійності?

Допомогу на здобуття економічної самостійності може отримати непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної в установленому порядку, яка виявила бажання отримати фінансову допомогу для організації підприємницької діяльності. Це питання врегульоване Порядком надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженимпостановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397 (із змінами).

15:15 07.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь