Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

БОТУЛІЗМ: причини, симптоми, профілактика

Ботулізм - це небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), вироблені бактеріями ботулізму. Токсин є одним з найсильніших з усіх відомих отрут, що зустрічається у природі.

13:15 24.02.2023

Забезпечення якості та безпечності харчування дітей обговорили на робочій нараді з головою територіальної громади

Питання організації харчування дітей в закладах освіти розглянули в Новгородківській селищній раді. На нараді були присутні голова Новгородківської селищної ради Олександр Сириця, начальник відділу освіти Інна Семенова, головні спеціалісти відділу державного нагляду у сфері санітарного законодавства Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Наталія Краснюк та Любов Чугуй. Окремо відбулося засідання комісії з питань контролю за станом організації харчування при відділі освіти селищної ради та виробничі наради з працівниками закладів освіти, відповідальними особами за організацію харчування закладів дошкільної та загальної середньої та професійно-технічної освіти.

13:03 21.02.2023

Повідомлення RASFF

До нас надійшло чергове інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (𝗥𝗔𝗦𝗙𝗙) від 26 січня 2023 року № 2023.0615. Воно стосується виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) в Україну (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро).

15:03 09.02.2023

Повідомлення RASFF 2022.7376 fup 4 про виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, виготовленому в Румунії

Кропивницьке районне управління Головного управління в Кіровоградській області інформує про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в партії печива.  Продукція була виготовлена в Румунії (виробник: RoStar S.A., Romania ) та експортувалась з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», м. Львів).

08:20 25.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь