Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Отруєння грибами – небезпечне для життя!

З метою здійснення профілактичних заходів серед населення Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вкотре попереджає про небезпеку отруєння грибами.

15:12 22.09.2023

Обережно, ботулізм! Хто ризикує підхопити, симптоми та лікування

Ботулізм - це небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), вироблені бактеріями ботулізму. Токсин є одним з найсильніших з усіх відомих отрут, що зустрічається у природі.

15:09 22.09.2023

Кліщовий бореліоз – небезпечне для людини захворювання

Хвороба Лайма або бореліоз – це інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Borrelia, що передаються людині з укусом зараженого кліща. В Україні приблизно кожен третій кліщ є носієм бореліозу. Захворювання характеризується ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця, нерідко приймає хронічний, рецидивний перебіг.

20:09 08.09.2023

Традиційні чи ГМО сорти озимого ріпаку на посів восени 2023 року?

Незабаром для аграріїв Кіровоградщини настануть оптимальні строки посіву озимого ріпаку. Тому на часі питання вибору насіння. І тут постає питання що обрати: традиційні сорти, які занесені до Державного Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, чи ГМО сорти? Тим більш наразі на ринку багато пропозицій насіння ГМО сортів, в тому числі і озимого ріпаку.

14:11 10.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь