Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

До уваги дрібнотоварних виробників та пунктів заготівлі молока

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Гігієнічних вимог до дрібнотоварного виробництва та обігу молока» від 7 квітня 2022 р. № 209 затверджені гігієнічні вимоги до первинного виробництва та обігу молока від сільськогосподарських тварин, які утримуються дрібнотоварними виробниками, а також до пунктів заготівлі молока.

10:43 30.11.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ОСІННІХ ОБСТЕЖЕНЬ ТА ҐРУНТОВИХ РОЗКОПОК

З метою прогнозу розвитку шкідників в наступному році у період з 12 вересня по 13 жовтня 2022 року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели осінні обстеження, зокрема ґрунтові розкопки, полів, садів, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь на виявлення їх зараження шкідливими організмами у господарствах області усіх форм власності. За результатами виявлено достатній зимуючий запас, різноманітний видовий склад та добрий фізіологічний стан шкідників.

09:51 30.11.2022

Обережно, сказ!

Відповідно до затвердженого Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на території Новгородківської селищної ради Кропивницького району, Кіровоградської області на 2022 рік було проведено профілактичний відстріл безпритульної тварини (собаки) на території сміттєзвалища за межами населеного пункту смт. Новгородка.

14:11 29.11.2022

ЯК ЗБЕРІГАТИ ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ В ЗАКЛАДАХ ТОРГІВЛІ ЗА УМОВИ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Внаслідок пошкодження енергосистеми України російськими ракетними обстрілами розпочалися віялові та аварійні відключення електроенергії в регіонах. Водночас важливим питанням залишається забезпечення продовольчої безпеки українців, зокрема дотримання температурних режимів під час виробництва та реалізації харчових продуктів.

08:31 28.11.2022

«ЧОРНА П’ЯТНИЦЯ» – ЯК НАСПРАВДІ ЗАОЩАДИТИ

Вже традиційно в останню п’ятницю листопада великі торговельні мережі й маленькі магазини оголошують «чорну п’ятницю» – день, коли на товари та послуги пропонуються шалені знижки.

11:02 25.11.2022

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ ПРИПИНИЛАСЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНА ПОДАЧА ВОДИ

Через часті обстріли енергетичної та критичної інфраструктури нашої країни зі сторони російської федерації почастішали перебої в електро- та водопостачанні. Тож варто заздалегідь підготуватись до таких екстрених умов та вжити деяких заходів.

14:19 09.11.2022

ЗАТВЕРДЖЕНО ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною. Відповідний наказ Мінагрополітики (№ 682 від 14 вересня 2022 р.) зареєстрували у Міністерстві юстиції України.

14:00 02.11.2022

АЛЬТЕРНАТИВА СПАЛЮВАННЮ: ЯК ПЕРЕТВОРИТИ ОПАЛЕ ЛИСТЯ У ЦІННЕ ДОБРИВО

Восени мешканці населених пунктів із дбайливою ретельністю прибирають свої присадибні ділянки та спалюють листя, суху траву, дрібне гілля. При цьому переконані, що таким чином попіл від старих рослин удобрює землю для нових, тож так підвищують родючість.

14:56 31.10.2022

54 ВИПАДКИ БОТУЛІЗМУ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ В УКРАЇНІ З ПОЧАТКУ РОКУ

У такий складний і важкий час для країни продовжують реєструватись випадки ботулізму. З початку року спеціалісти Держпродспоживслужби регіонів України взяли участь у розслідуванні 54 випадків ботулізму з 60 постраждалими, двоє з яких померло. Після введення воєнного стану в країні зареєстровано 50 випадків захворювання з 55 постраждалими. За аналогічний період минулого року на ботулізм захворіли 57 людей, із них 7 померли.

13:47 27.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь