Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Що таке ваучер і з якою метою він видається?

Ваучером є документ, що дає особі право на проходження одного з видів навчань. Таким навчанням може бути перепідготовка за робітничою професією, спеціалізація чи підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

11:56 08.07.2024

Комп’ютерна грамотність: нові професійні можливості та перспективи. Навчайтеся !

Мінімальний набір знань і навичок роботи на персональному комп’ютеріу наш швидкоплинний час розглядається як вміння, таке ж необхідне, як читати і писати. Більше того, де б ви не працювали, скрізь є комп’ютерна техніка, і майже кожна посада враховує те, що ви вмієте нею володіти. Та якщо так склалось, що рівень розуміння основних принципів роботи комп’ютера у вас недостатній, маємо чудову пропозицію!

13:25 05.07.2024

За якими формами здобуття освіти проводиться професійне навчання безробітних?

Професійне навчання безробітних здійснюється за очною (денною, вечірньою), дистанційною, мережевою, індивідуальною (на робочому місці (на виробництві), дуальною формами здобуття освіти або шляхом їх поєднання.Це врегульовано пунктом 16 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня         2023 року № 264

13:21 05.07.2024

В яких випадках може проводитися професійне навчання безробітних?

Механізм організації центрами зайнятості професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних визначено Порядком професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 (далі – Порядок).

10:03 04.07.2024

Яка максимальна вартість проживання в період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2024 році?

Сертифікатом гарантується оплата центром зайнятості закладу освіти або роботодавцю, що надають платні послуги з організації проживання безробітного в період навчання, вартості проживання безробітного в період навчання в розмірі, що не перевищує п’яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року, за весь період проживання.Це врегульовано пунктом 15 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня    2023 року № 264. Форма сертифіката є додатком до вказаного Порядку.

13:47 03.07.2024

Касир: від опанування навичок до працевлаштування! Не зволікайте

Ніколи не пізно вчитися, а, за необхідності, і перевчитися. Головне розуміти, яка сфера трудової діяльності вас цікавить і вам підходить. Пропонуємо вам за сприяння служби зайнятості опанувати професіюкасир.

13:42 03.07.2024

Які витрати, пов’язані з професійним навчанням, оплачуються безробітному?

Нагадаємо, що питання професійного навчання безробітних нормативно врегульовані  Порядком професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних (далі – Порядок). Порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264.

15:17 02.07.2024

Робота як справжнє шоу - стань родзинкою закладу в готельно-ресторанному бізнесі

Бармен – це особлива професія для особливих людей. Це стан творчої піднесеності, коли відчуваєш: так, це моє.Неможливо займатись подібною діяльністю і не любити свою справу, адже в особі одного фахівця справжній майстер насправді поєднує декілька. Тому це більше навіть не про роботу, а про стиль життя.

15:16 02.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь