Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Як можна зареєструватись у центрі зайнятості через застосунок “Дія”?

Статтею 43 Закону України “Про зайнятість населення” передбачена можливість подання засобами електронної ідентифікації заяви про надання статусу безробітного. Подання заяви здійснюється через застосунок “Дія” (питання зайнятості сконцентровані у розділі “Допомога по безробіттю”).

15:00 15.03.2022

Якщо можеш працювати – працюй

Сьогодні, в умовах воєнного стану, вкрай важливо зберегти економічну активність країни. Тому кожен має робити те, що в його силах, і бути корисним на своєму місці.

12:41 15.03.2022

Яким документом регламентується порядок створення стимулів для інтеграції на ринок праці непрацюючих працездатних осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям?

Згідно зі статтею 9 Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення визначаються Кабінетом Міністрів України. Такий порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 “Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей” і має назву Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

15:13 23.02.2022

Про використання в роботі здобутих навичок

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розміщуються матеріали за результатами проєкту EU4Skills, у тому числі щодо опитування випускників закладів професійної освіти. Серед іншого, досліджувалось питання використання в роботі здобутих навичок. Випускники зазначили, що вони достатньою мірою використовують у роботі навички, здобуті під час навчання, – за 5-бальною шкалою рівень використання оцінено в 4,2 бала по області (3,8 бала по 10 пілотних областях).  При цьому найвищий рейтинг в області мають професії залізничного транспорту (4,5; 4,0) та торговельні професії (4,5; 4,1), професії з приготування страв та напоїв (4,4; 3,8), металообробки та машинобудування (4,4; 4,0). Найнижчий рейтинг мають професії електротехніки (3,2; 3,9) та сільськогосподарські професії (3,5; 4,1).  Інтенсивно використовуються в роботі випускниками навички за професіями металообробки та машинобудування (89%), бухгалтерських та офісних службовців, торговельними професіями (по 88%). Менш інтенсивно використовуються випускниками навички за сільськогосподарськими професіями (67%), виробництва одягу (68%), автотранспорту (77%). Примітка. Ознайомитись з інформацією, які професійні компетентності затребувані роботодавцями, та з переліком трудових функцій працівників можна переглядаючи професійні стандарти. Інформація про них розміщена на вебсторінці Національного агентства кваліфікацій. Більш детально за посиланням: https://register.nqa.gov.ua/profstandarts

15:30 22.02.2022

Чи передбачені додаткові гарантії у сфері зайнятості безробітним з числа членів малозабезпечених сімей?

Категорії громадян, які мають право на додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, визначені частиною 1 статті 14 Закону України “Про зайнятість населення” (далі – Закон). До них належать і непрацюючі працездатні особи, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям. Ця категорія громадян потрапила до потребуючих додаткових гарантій після внесення змін до Закону Законом України від 02.06.2020 № 646-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб” (набрав чинності 01.07.2020).

15:25 22.02.2022

Хочеш професійно займатись візажем? Навчайся за підтримки служби зайнятості

Для тих, хто мріє професійно займатись візажем, з 28 лютого поточного року на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості стартує навчання за професією «Візажист». Термін навчання – 5 місяців.

15:24 22.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь