Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Відповідальність за застосування праці іноземців без дозволів: що треба знати?

Статтею 42 Закону України “Про зайнятість населення” встановлено, що підприємства, установи та організації (далі – роботодавці) мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволів, що видаються державною службою зайнятості. Частиною 6 статті 42 Закону визначені категорії іноземців, на застосування праці яких дозволи не потрібні.

13:53 16.11.2021

Застосування праці біженців: роз'яснюємо, консультуємо та відповідаємо

Законом України “Про зайнятість населення” передбачено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволів територіальних органів державної служби зайнятості. Відповідно до частини 6 статті 42 вказаного Закону без дозволів застосовується праця, у тому числі, біженців, іноземців, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту, або яким надано тимчасовий захист в Україні.

13:52 16.11.2021

Про захист внутрішнього ринку праці

Законом України "Про зайнятість населення" (далі – Закон) до основних напрямів державної політики у сфері зайнятості населення віднесено здійснення захисту внутрішнього ринку праці шляхом регулювання залучення до роботи іноземних працівників.

13:51 16.11.2021

У листопаді безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно здобути 45 професій

У листопаді поточного року безробітні громадяни, які зареєстровані у службі зайнятості, можуть безкоштовно пройти професійне навчання за 45 спеціальностями. Це професії столяра, покоївки, кравця, адміністратора, педикюрника, муляра, електрогазозварника та ін.

14:20 02.11.2021

Директори, начальники, керівники: хто на Кіровоградщині отримує понад 30 тис. гривень? На Кіровоградщині вакантні 28 керівних посад Безробітні Кіровоградщини можуть стати начальниками

Станом на 27 жовтня 2021 року кількість вакансій зареєстрованих у центрах зайнятості Кіровоградщини становила 1533 одиниці. Серед усього загалу представлені також 28 керівних посад на різних підприємствах та установах області.

14:20 02.11.2021

Роботодавці Кіровоградщини потребують понад 30 інженерів Роботодавці Кіровоградщини готові платити інженерам до 15 тисяч гривень

За інформацією обласного центру зайнятості, на Кіровоградщині є потреба у представниках інженерних професій: головний інженер,інженер-енергетик, інженер-проектувальник, інженер з охорони навколишнього середовища, інженер з охорони праці, інженер-конструктор, інженер з підготовки виробництва, інженер-електронік,інженер з налагодження й випробувань.

14:19 02.11.2021

Які особливості отримання дозволів на застосування праці внутрішньокорпоративних цесіонаріїв?

Законодавство про зайнятість населення визначає особливості отримання дозволів на застосування праці окремих категорій іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці).

14:19 02.11.2021

Чи потрібно оформлювати посвідку на тимчасове проживання іноземцю, щодо якого видано дозвіл на застосування його праці?

Відповідно до норм Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці), які відповідно до закону прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні.

14:18 02.11.2021

Які особливості застосування праці висококваліфікованих іноземних спеціалістів?

Законом України “Про зайнятість населення”визначенопорядок застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці). Частиною 7 статті 42 цього Закону визначено, що залучення висококваліфікованих іноземних спеціалістів і робітників, потреба в яких є відчутною для національної економіки, здійснюється на підставах, визначених Законом України "Про імміграцію".

14:40 28.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь